Употребата на алкохол все пак може да бъде предотвратена

...
  Употребата на алкохол все пак може да бъде предотвратена
Коментари Харесай

Гл. ас. д-р Зорница Тоткова от БАН: Българите пият доста над средното ниво

 

Употребата на алкохол въпреки всичко може да бъде предотвратена с предприемането на съответни и ефикасни ограничения, ориентирани към водачите, при които санкциите и общоприетата предварителна защита не сработват, което се случва с работа с човешкия фактор. У нас това не се прави и няма кой да превъзпита водачите, по тази причина и държанието им не се трансформира – заплащат си санкциите и още веднъж сядат зад кормилото в нетрезво положение.

 

В преобладаваща част от случаите водачите, които имат проблем с алкохола, имат зависимости и/или душевен проблеми. Не бива да се опасяват тези им болести да бъдат приети и да се вземат нужните медицински ограничения. Като начало българските водачи могат да минават през стратегии за подвластни. В случай, че произшествието е тежко и е довело до гибел, какъвто е с 15-годишния Филип, погубен на пешеходна пътека в София, виновникът би трябвало да лежи в пандиза. Неговата присъда би трябвало да е оптимално тежка, защото има и други нарушавания. Освен това на такива хора би трябвало да бъде поставяно и заключващо устройство в колите, с цел да не създадат пакост още веднъж.

 

Д-р Тоткова показва, че на такива човеци в белите европейски страни се слагат заключващи средства и като лъхне на алкохол, автомобилът въобще не потегля, те играят и ролята на дрегер. Другият проблем, са нападателните водачи по пътищата. Тъй като казусът е извънредно наболял, би трябвало да бъдат взети незабавни ограничения.

В умозаключение психологът показва, че в случай че страната ни реши, може да наложи ефикасни ограничения.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР